Over

Studio Hoed

De persoon achter Studio Hoed is Rinse Tjeerdsma. 
Architect, bouwkundige en fotograaf.

Architectuur & Fotografie
In de beginjaren van Studio Hoed werkte ik veelal freelance aan architectuur en stedebouwkundige projecten, tegenwoordig werk ik meer aan ontwerp- en fotografie projecten onder eigen beheer. Het werk combineer ik met een vaste baan bij een architectenbureau.

Fascinatie
Mijn fascinatie binnen de architectuur en stedenbouw ligt vooral binnen de herontwikkeling van bestaande gebouwen of gebieden en ook mijn eigen werk binnen de fotografie is hierop gespitst.

Graag bezoek ik leegstaande en vervallen gebouwen in binnen- en buitenland en leg deze graag vast op de gevoelige plaat.

Opgaves
Mijn ontwerpopgaves benader ik vanuit zijn omgeving en opdrachtgever. Welke elementen zijn cruciaal voor het ontwerp qua landschap, bebouwde omgeving en historie? Welke wensen heeft een opdrachtgever voor zijn nieuwe ontwerp? Door deze elementen samen te brengen ontstaat er een gelaagd ontwerp, gebouwd met goede duurzame materialen, degelijke detaillering en een goed ingepast uiterlijk.

Met mijn fotografie wil ik van gebouwen, de bebouwde omgeving of het landschap de kwaliteiten tonen, in verval of niet. Per locatie is dit verschillend en is dit ook gespitst op de opgave.

Voor opdrachtgevers die foto’s voor bijvoorbeeld hun website nodig heb gebruik ik mijn ontwerpkennis om een de juiste locatie en foto te maken. Door middel van een voorgesprek onderzoeken we de wensen en mogelijkheden, meestal met concrete voorbeelden van foto’s om zo samen tot een juiste opdrachtformulering te komen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren