dima
  • Volg de zon – Tiny House

    Volg de zon - klein maar fijn

    Een woning ontworpen om te leven met de zon. Niet alleen qua energie opwerking, maar vooral qua ruimtelijk en klimaattechnisch woongenot Door gebruik te maken van een split level vloer heeft elke ruimte een klimaat dat bij deze plek past. De slaapkamer is koel dankzij zijn half verdiepte ligging in de grond, de keuken heeft veel direct daglicht en verdiepingshoogte zodat het 'luchtige ruimte is. De woonkamer is een ruimte met indirect zonlicht en niveau verschillen zodat je je er gemakkelijk kan terug trekken. De woning is omhuld met een houtskeletbouw gevel en dak en houten gevelbetimmering zodat de woning eruit ziet als een object. De pv-panelen zijn omlijst zodat deze niet domineren maar subtiel aanwezig zijn.

    ontwerpend onderzoek

    Het ontwerp is gemaakt in het kader van de prijsvraag ' Jouw Tiny House in Almere' Het ontwerp, dat is gemaakt in samenwerking met Rachel Santegoets, heeft de mogelijk gegeven om ontwerpend onderzoek te doen in het kader van Tiny Housing. Op pragmatische wijze, door veelvuldig gebruik te maken van een ontwerpmaquette is het ontwerp, dat tot doel heeft om de bouwmaterialen, ontwerp en situering maximaal te benutten voor een optimaal ruimtelijk, klimaattechnisch en energiezuinig woongenot gegroeid dat een prettige woning die op een relatief klein woonoppervlak een prettige leefomgeving creƫert.
    In samenwerking met: Rachel Santegoets