dima
  • Herbestemming Schellensfabriek

    De Schellensfabriek als herbestemming. De  voormalige stoffenfabriek ligt in het centrum van Eindhoven. In het gebouw bepaald de betonnen kolom- en balkenstructuur in grote mate het karakter en de sfeer. Deze wordt in het ontwerp dan ook volledig gerespecteerd en zelfs soms blootgelegd.

    Binnen deze bestaande structuur zijn studio’s van ongeveer 60m2 ontworpen. In het ontwerp grijpen twee liggende L-vormige volumes in elkaar. Door deze woningen in serie achter elkaar te plaatsen, ontstaat een overzichtelijke plattegrond. De woningen hebben door de dubbele hoogte aan voor- of achterzijde voldoende lichtinval. De verticale ontsluiting vindt plaats in het hart van het gebouw door middel van een bestaande liftschacht en trappenhuis. De ontstane ruimte in het hart van de twee in elkaar geschoven volumes wordt gebruikt als horizontale ontsluiting.